Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Felszentelték az emlékoltárt Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. április 27.

Image997 és 1540 között Székesfehérváron eltemetett uralkodóink és hozzátartozóik kegyeleti oltárát avatták és szentelték fel a Megyeházán. A gótikus szárnyas oltár az épület második emeletére vezető lépcső fordulójában áll. A műalkotás tiszteletadás uralkodóink előtt, másrészt némi kárpótlás földi maradványaik máig méltatlan sorsáért.

Tovább...
 
Megújul a móri kapucinus templom orgonája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 22.

ImageDigitális vezérlést kap a móri kapucinus templom orgonája. Ez - a készítő, Korb Gábor elmondása szerint - a gyors és pontos működés mellett új technikai segítséget is nyújt az orgonistáknak. Ilyen például a setzer-kombináció, amely segítségével az orgonista akár több koncertjének regisztrációját is előre tudja programozni.

Tovább...
 
"Összefonódások" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 21.

Image- címmel kiállítás nyílt a székesfehérvári Városi Könyvtár Budai úti Központi Könyvtárában Horváth Hella origami tesszallációiból és Csitáry-Hock Tamás írásaiból, amelyek hangulati aláfestést adnak az origami munkákhoz. - A tesszaláció (latin eredetű, kismozaikot jelent) kifejezés a hajtogatásnál az origami egy új, hazánkban még kevéssé ismert ága. Négyzet vagy hatszög alakú papír rengeteg előhajtása után, a vonalak egymásra hajtásával, kiemelésével érhető el látványos, érdekes kép. A papír hajtogatása mozaik-hatású, egy-egy motívum többször ismétlődik.

Tovább...
 
Kiállítás az evangélikusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 20.

ImageFáncsik Zoltánné szövő népi iparművész egyházi szőttesei, valamint csodálatos, gyöngyből fűzött ékszerek láthatók május közepéig a Székesfehérvári Evangélikus Gyülekezet Imaházában. A kiállításon különleges párnák, ruhák, tarisznyák, fali szőttesek, gyönggyel díszített húsvéti tojások, s még számtalan érdekesség is helyet kapott…

Tovább...
 
Egyiptomi művészek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 16.

ImageSzékesfehérvárra látogat egy tizenkét fős egyiptomi kulturális delegáció. A művészeket városunkban Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő fogadja egy belvárosi sétára, műterem-látogatásra és egy zenés-táncos fogadásra, hiszen ő is tagja volt annak a küldöttségnek, amely néhány héttel ezelőtt Karóban, a Hercegi Palotában mutatta be a magyar alkotásokat egy kiállítás keretében.

Tovább...
 
Ingyenes tárlatvezetés a Romkertben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 16.

ImageIngyenes magyar, angol és német nyelvű tárlatvezetést tart a III. Béla Lovagrend a Nemzeti Emlékhelyen április 17-én (szombat) és 18-án (vasárnap) 10.00 - 12.00- ig, valamint 14.00 – 18.00 óráig. A programra a Műemléki Világnap alkalmából kerül sor, a lovagokat pedig a Fejér Megyei Múzeumok igazgatósága kérte fel arra, hogy kalauzolja el az érdeklődőket a Romkertben. Töpler László, a Lovagrend magistere elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy az idegenvezetést XII. századi és reneszánsz ruhákban fogják megvalósítani.

Tovább...
 
Bencze Ilona öröksége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 15.

ImageBencze Ilonával találkozhattak az irodalom-barátok a móri Erzsébet téri Művelődési Házban. A Költészet Napja alkalmából megrendezett programon a Madách Színház művésze az „Örökség” című darabbal lépett a nagyközönség elé.

Tovább...
 
Boogie Woogie Zongora" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 14.

ImageA Székesfehérvári Petőfi mozi Music Pub színpadán, a havi rendszerességgel jelentkező klubbulin mutatja be új műsorát a Sárga Taxi zenekar és a Soobie Doobie Boogie Woogie táncklub! A zenekar és a tánccsoport „Boogie Woogie Zongora” című előadásával lép fel a fehérvári közönség előtt. Az együttes Fejérmegye legjobb boogie táncosaival ad közös, két felvonásos táncestet.

Tovább...
 
Jótékonysági koncert a templom felújítására Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 13.

ImageMiklósa Erika operaénekesnő és az Alba Regia Szimfónikus Zenekar (Drahos Béla karnagy vezényletével) Jótékonysági koncertet ad június 6-án (vasárnap), 18 órakor a Budai úti református templomban. Az est bevételét a művészek a Széchenyi utcai református templom felújítására ajánlották fel. A jegyek már elővételben megvásárolhatók!

Tovább...
 
Kereszténység a korai középkori Kárpát-medencében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 12.

Image"A keresztény gyökerek és a boldog magyar élet" című előadássorozat keretén belül tartott előadást Vida Tivadar régész, az ELTE egyetemi docense a Szent István Művelődési Házban. A program során a hallgatóság a megismerkedhetett a kereszténység helyzetével a korai középkori Kárpát-medencében. A rendezvény országos szervezője a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége volt. Az előadáson pedig még Spányi Antal megyés püspök is részt vett!

Tovább...
 
Böjte Csaba disputája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 12.

ImageBöjte Csaba dévai ferences szerzetes vendégeskedik legközelebb a Szent István Művelődési Házban. A Kis esti disputa elnevezésű rendezvényen – a szokásokhoz híven – most is a Ház igazgatója, Bobory Zoltán beszélget majd a szerzetessel, akiről már több ízben is hírt adtunk honlapunkon karitatív tevékenysége kapcsán.

Tovább...
 
<< Első < Előző 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5391 - 5401 / 6215